Project Description
Biltaş Bakım ve Onarım Çözümleri
BSOFTbakım, işletmenizin makine, bina, teçhizat v.b. ekipmanlarının
bakım operasyonlarını yapan modern bir Bakım ve Onarım yazılımıdır.
Biltaş Bakım ve Onarım Çözümleri
ERP sistemleri ile tam entegre.
Şirketinizin Bakım masraflarını BSOFTbakım ile %80 oranında azaltın!
- Tesis ömrünü artırır.
- Üretim sürekliliğini sağlar.
- Kolay kurulum ve kısa sürede devreye alınır.
- Periyodik Bakım
- Kestirimci Bakım
- Arızi Bakım
- İş emirleri
BSOFTbakım, işletmenizin makine, bina, teçhizat v.b. ekipmanlarının bakım operasyonlarını yapan modern bir Bakım ve Onarım yazılımıdır.
Makina ve tesislerin arızî duruşları veya kapasitelerinin altında çalışmaları önemli kayıplara neden olmaktadır. Sıfır hata, sıfır Kaza, sıfır duruş ve doğal olarak en az kayıplara ulaşma doğrultusunda geliştirilen çağdaş bakım sistemleri önem kazanmaktadır.
Günümüzde işletmeler, ekipmana/makina ve donanıma büyük yatırımlar yapmakta ve dolayısıyla bu yatırımlarının karşılığını almak istemektedirler. Ve yeni Bakım Yöntemlerini kullanarak, meydana gelebilecek teknik sorunları planlı bakımlarla minimize etmeyi, üretim sürecinin verimliliğini artırmayı ve maliyetleri yükselten etkilerin oluşmasını engellemeyi amaçlamaktadırlar.
Bakım, işletmedeki ekipman ve sistemlerin fonksiyonlarını en yüksek performansta sürdürmeleri için gerçekleştirilen faaliyetler bütünüdür. Bakım faaliyetleri, 4 temel amaca yönelmelidir;
- Üretim maliyetini düşürmek,
- Ürün kalitesine katkıda bulunmak
- Tesis ömrünü artırmak
- Üretimin sürekliliğini sağlamak
Yeni Bakım Yöntemleri ile periyodik bakım öncesi, işgücü ve yedek parça ihtiyaçlarının hesaplanması, periyodik bakım için bakım iş emirlerinin otomatik oluşturulması, oluşan iş emirlerinin takibi, bakım işleminde kullanılan fiili iş gücü ve yedek parçaların sisteme girilmesi, ilgili bakım personelinin uyarılması sağlanmaktadır.
Periyodik bakımlar için işgücü ve yedek parça ihtiyaçlarının belirlenmesi yoluyla hem oluşması muhtemel darboğazlar tespit edilebilmekte hem de gereksiz stoklar önlenerek stok maliyeti önlenebilmektedir. Ayrıca, bakım iş emirlerinde oluşan gerçek maliyetler de detaylı olarak incelenebilmektedir. Farklı hesaplama raporları ve grafikler, maliyet analizlerinin gerçekleştirilebilmesine olanak sağlamaktadır.
Yeni Bakım Yöntemlerini kullanan işletmeler, tesislerin, makinelerin, diğer araç ve gereçlerin periyodik bakımlarını düzenleyerek, beklenmedik zamanlarda ortaya çıkabilecek arızaların giderilmesi için yürütülen aktivitelerin düzenli bir şekilde planlanmasını ve kayıt altına alınmasını sağlamaktadırlar.
Yeni Bakım Yönetimi’nin amacı, bir işletmede mevcut ve bakım masrafları kalemine masraf oluşturan tüm demirbaşların; modern yöntemler yardımıyla, en uzun ömürle, hiç arızasız ve en az maliyetle kullanıma hazır olmalarını temin etmektir. Ve özellikle kesintisiz üretim gerçekleştiren firmalarda, doğabilecek problem ve sorunların en alt seviyeye indirilmesini sağlayarak üretim sürecinin verimliliği artırmaktadır.
Bakım Yönetimi‘nin doğru uygulandığı işletmelerde; ekipmanlar (demirbaşlar) ihtiyaca tam cevap verirken, ekipman bakım masrafları da toplam üretim masraflarının %10’undan daha düşük olmaktadır. Uygulanan bakımın seviyesine ve tesisin cinsine göre bu değer, %3’lere ve hatta %2’lere kadar indirilebilmektedir.
Sonuç olarak, Çağdaş ve Modern Bakım Yönetimi, işletmelerde uygulanmaya çalışılan oldukça yeni bir kavramdır. Çağdaş ve Modern Bakım Yönetimi deyince; modern bakım metodları ile birlikte modern bakım ekipmanlarını ve modern yönetim sistemlerini uyumlu ve bir bütün olarak kullanan bir yönetim sistemi olarak anlaşılmaktadır.
Yukarıda özetlemeye çalıştığımız yeni, çağdaş ve modern bakım yöntemlerini destekleyecek şekilde tasarımı yapılan ve günümüz teknolojileri ile geliştirilen BSOFTbakım, birbirleriyle entegre çalışan birçok modülden oluşan windows tabanlı modern bir Bakım ve Onarım Yönetim Sistemi uygulamasıdır.
BSOFTbakım _ BAKIM VE ONARIM YÖNETİM SİSTEMİ
BSOFTbakım, İşletmelerin (Üretim ya da hizmet) makine, bina, teçhizat v.b. ekipmanlarının periyodik bakım planlarını hazırlayan, iş emirleri bazında bakım ve onarımları, işçilikleri, malzeme sarflarını, dış bakım giderlerini, arıza istatistiklerini takip eden, arıza, şirket dışında yapılan bakım vb. bakım türlerini destekleyen, birbirleriyle entegre çalışan birçok modül ve alt modülden oluşan windows tabanlı ve C# (.net) ile geliştirilmiş bir uygulama yazılımıdır.
BSOFTbakım Bakım Programı;
- Bakım İşlerinin zamanında ve ekonomik olarak yapılmasını sağlar,
- Tüm arızalar kayıt altında tutulmasını ve her arızanın mali yükünün izlenmesini sağlar,
- Periyodik bakım modeli sayesinde, her makinenin planlı bakımlarının kontrol altında tutulmasını ve makine ömürlerinin artırılmasını sağlar,
- Periyodik bakım modeli sayesinde, gerekli iş gücü ve yedek parça ihtiyacının önceden belirlenmesini sağlar,
- Periyodik bakım modeli sayesinde, planlamacıların daha sağlıklı üretim planı yapmalarını sağlar,
- Kestirimci bakım modeli sayesinde, her makine için ölçüm değerlerinin girilmesini ve belirlenen tolerans aralığında otomatik bakım talimatı verilmesini, bu sayede makinelerin olası arızalardan korunmasını sağlar,
- Makine grubu, makine ve iş emri bazında bakım maliyetlerinin (işçilik ve malzeme) alınmasını sağlar,
- Güvenlik ve İş Talimatları sayesinde hata yapma olasılığının azalmasını, işgücü verimliliğinin artmasını ve işletmenin bakımla ilgili “BİLGİ BANKASI” oluşmasını sağlar,
- Bakım personelinin performasının izlenmesini sağlar,
- Bakım tarihçeleri tutulduğundan bakım istatistiklerinin ve makine ömürlerinin raporlanmasını sağlar,
- Uyarı sistemi sayesinde Üretimi Etkileyen Arızalar, Açık Arızi İşemirleri, Açık Planlı Bakım İşemirleri, Bekleyen İş Talepleri, Süresi Geçen Bakımları, Süresi Yaklaşan Bakımlar ve Kritik Stok Seviyelerinin bilgilerinin etkin bildirimini sağlar,
- Sınırsız sayıda grafiksel (ençoklar, duruşlar, arızlara v.b.) rapor almanızı sağlar.
BSOFTbakım’ın Onarım Programının desteklediği bakım yöntemleri şunlardır;
- Periyodik Bakım
- Kestirimci Bakım
- Arızi Bakım
Periyodik Bakım:
Ekipmanların/makinelerin geçmişteki performans ve çalışma şartları ve bakım ekibinin deneyimi göz önünde bulundurularak, ekipmanın/makinenin hangi zaman aralıklarında durdurularak bakıma alınacağı belirlenir. Yani periyotlara bağlı koruyucu bakımdır. Bakım uygulanacak her ekipman/makine için birden çok bakım tarifi belirtilebilir. Bu bakım yöntemi genelde bugün endüstride en çok kullanılan bakım yöntemidir. Aynı şekilde, denetime dayalı olarak bakıma alınan makinede hangi parçaların değiştirileceği belirlenir ve bu parçalar stokta hazır bulundurulur.
Kestirimci Bakım:
Kestirimci bakım, makine ve ekipmanlardaki arızaların sorun yaratacak hale gelmeden önce, tespiti, analiz ve düzeltilmesi amacıyla seçilen parametreleri, ölçülmesi ve önceden belirlenen sınır değerlerle grafik trendler kullanarak mukayese edilmesidir. Yani makine performansına dayalı bakımdır. Diğer bir deyişle Kestirimci Bakım tekniği; arızalanmayı erkenden tepit eder, hiç bir bakım gecikmesi vermeden, planlanmış duruşlarda, daha ucuza ve daha kısa zamanda düzeltebilmeyi temin eder. Kullanılan yaklaşım, makine ve ekipmanları güncel ve geçmişteki durumlarının izlenmesiyle gelecekteki durumlarının kestirilmesidir.
Burada ana prensip, üretim sırasında yapılan ölçmelerle makinelerin performansını izleyerek ne zaman bakıma gerek olacağına karar vererek, kısa bir süre üretime ara verilip daha önceden belirlenen arızayı onarmaktır. Makinenin karakteri ve çalışma koşulları göz önünde bulundurularak yapılan program çerçevesinde, üretimi durdurmadan bazı parametrelerin kontrolü ve ölçümü yapılır. Hata teşhis edildikten sonra, gerekli yedek parça temin edilerek, üretim durdurulur ve mümkün olan en kısa zaman süresinde bakım yapılıp, tekrar üretime devam edilir.
Arızi Bakım:
Ekipmanın/Makinenin oluşan beklenmedik bir arıza nedeniyle durduğunda yapılan bakım ve onarımları içermektedir. Yani arıza oluştuğunda yapılan bakımdır. Genelde bu bakım yöntemi; çok sayıda yedekleri bulunan ve fazla pahalı olmayan makinelerle üretim yapan tesislerde ve atölyelerde uygulanabilir. Ancak, bu bakım yönteminin en önemli dezavantajı, hasarın ne zaman meydana geleceği bilinmediğinden, gerçek bir üretim planı yapmanın oldukça zor olmasıdır.
Genel Özellikleri
- BSOFTbakım, isteğe ve ihtiyaca bağlı olarak Server veya PC’ler (Client)üzerine kurulabilmektedir.
- Veri tabanı her zaman Server üzerinde yer almaktadır. Client tarafında bilgi depolaması yoktur.
- BSOFTbakım’ta yetkilendirme en üst seviyededir. Tüm kullanıcılar kendi şifreleri ile BSOFTbakım’ı açıp kullanabilmektedir.
- BSOFTbakım’a kullanıma yönelik yetkilendirme yapılabilmektedir.
- Tam yetki
- Arıza bildirme ve ilgili bölüm kayıtları ve raporlarını görebilme
- Müdür yetkileri (Tüm raporları görebilme, Arızalara öncelik atayabilme v.b.)
- BSOFTbakım’da kullanılan formlar, Listeler, Kartlar, Raporlar, ve Talimatlar piyasada geçerli Kalite Yönetim Sistemleriyle uyumludur.
- Sınırsız raporlama imkanı sunar. İçerdiği yüzlerce rapora ek olark BSOFTbakım, bünyesinde bulundurduğu raporlama programı sayesinde kullanıcıya istediği raporu hazırlayıp yapıya ilave etmeyi sağlar.
- Raporlardaki filtreleme yapısı sayesinde kullanıcı arzu ettiği değişik analize ve grafiğe ulaşır.
- Log sistemine sahiptir. BSOFTbakım içerisinde yapılan tüm ilavelerin, değişikliklerin ve silmelerin logu tutulur. Kolayca raporlanır.
- BSOFTbakım; ISO 9000, ISO 14000, OHSAS 18000, TPM 5S, ALTI SİGMA yönetim sistemleri ile uyum içerisindedir ve bu sistemlerin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilmektedir.
- BSOFTbakım’daki tüm raporlar word, excel, pdf, html, mht ve rtf dökümanı olarak dönüştürülebilmektedir.
Tam Entegre Back Office
Günümüzde işletmeler yeni Bakım Yöntemlerini kullanarak, meydana gelebilecek teknik sorunları planlı bakımlarla minimize etmeyi, üretim sürecinin verimliliğini artırmayı ve maliyetleri yükselten etkilerin oluşmasını engellemeyi amaçlamaktadırlar. Doğal olarak, çağdaş bir Bakım ve Onarım Yönetim Sisteminin yanı sıra iyi bir stok ve lojistik yönetimi önem kazanmaktadır. Bu da tam entegre bir İş Yönetimi Yazılımı ile mümkündür.
BSOFTbakım, profesyonel yazılım modüllerinden oluşan gerek kendi içerisinde ve gerekse de Bakım ve Onarım Modülü ile tam entegre bir Back Office yazılımına sahiptir. Stok İşlemlerinden Satınalmaya, Cari Hesaplardan Genel Muhaseye kadar tüm süreçleri takip edebilir, maliyet hesaplarınızı, bütçe karşılaştırmalarınızı yapabilir ve lojistik raporlarınızı alabilirsiniz.
NETSİS Entegrasyonu
BSOFTbakım, lokal yazılımlar içerisinde ERP lideri olan NETSİS ile başarılı bir entegrasyona sahiptir. Bu entegrasyon sadece Bakım ve Onarım Modülü ile sınırlı olmayıp, BSOFTbakım Bakım ve Onarım Yönetim Sistemi içerisinde yer alan diğer modülleri de kapsamaktadır.
Farklı Back Office Entegrasyonları
Yine yerli ERP yazılımları içerisinde yer alan örneğin (LOGO v.b.) yazılımlar ile de proje bazlı entegrasyon çalışmaları yapılmış ve başarıyla sonuçlandırılmıştır.
Modüller
Bu anlamda, yukarıda bahsedilen sorunlara çözüm üretmek için geliştirilen BSOFTbakım Bakım ve Onarım Yönetim Sistemi Yazılımı, işletmelerin bu alanda karşılaştığı tüm ihtiyaçlar ve sorunlar düşünülerek hazırlanmıştır.
Oldukça kapsamlı olarak geliştirdiğimiz BSOFTbakım Bakım ve Onarım Yönetimi Sistemi Modülü, işletmenize ait tesislerin, makinelerin, diğer araç ve gereçlerin belirli zamanlardaki bakımlarının ve beklenmedik zamanlarda ortaya çıkan arızalarının giderilmesi için yürütülen aktivitelerin, düzenli bir şekilde planlanmasını, gerçekleştirilmesini ve kayıt altına alınmasını sağlamaktadır.
BSOFTbakım Bakım ve Onarım Modülü’nün ana hedefi, sürekli üretimde ve özellikle proses imalatında tesis, makine ve diğer araç ve gereçlerde oluşabilecek arızaları planlı bakımlarla minimize ederek, üretim sürecinin verimliliğini yükseltmektir.
Ana Başlıklar Olarak İçeriği
- İşletmenizde kullandığınız makineleri tanımlayabilecek ve bu makineleri seri numarasından hangi bölümde kullanıldığına elektrik güç tüketiminden montaj tarihine kadar çok detaylı bir şekilde takip edebileceksiniz,
- Kullanıcı yetkilendirme modülü ile kullanıcılarınıza ayrıntılı yetkiler verebileceksiniz,
- MARS kendi modülleri ile entegre kullanılması durumunda, çoklu depo çalışma özeliği sayesinde malzeme ve yedek parçalarınızın kontrolü için sınırsız sayıda depo açabileceksiniz,
- Malzeme ve yedek parçalarınıza asgari ve azami stok seviyeleri tanımlayıp bu seviyelere göre stok takibi yapabileceksiniz,
- Depo ve bakım bölümlerinde çalışan personellerinizi tanımlayıp hangi arızaya kimin müdahale ettiğini takip edebileceksiniz,
- Depo ve bölüm bazında siparişlerinizi girebilecek, bunların tamamlanma durumlarını takip edebileceksiniz,
- Arızalanan makinelerin arıza ve tamirat kayıtlarını tutabilecek, bunlarla ilgili çok detaylı raporlar alabileceksiniz,
- Dışarıya bakıma gönderilen makine ve parçaların takibini yapabilecek ve raporlarını alabileceksiniz,
- Makinelerinize bakım süreleri tanımlayabilecek ve bu bakımlar için sistemin otomatik uyarıda bulunmasını sağlayabileceksiniz,
- Planladığınız bakımlar için bölümlere ve personele iş emri atayabilecek bunların sonuçlarını izleyebileceksiniz,
- Kendi isteğinize göre rapor tasarımı yapabilecek, bunları farklı isimlerle kaydederek dilediğiniz zaman kullanabileceksiniz,
Bakım ve Onarım Yönetim Sistemi içerisinde yer alacak ana fonksiyonların içeriği ise özet olarak aşağıda gibidir;
GENEL TANIMLAMALAR
- Genel Parametreler:
Program içinde kullanılan genel parametreler tanımlanır. Entegrasyon bilgileri, saat ve döviz birimleri - Lokasyon Tanımları:
Bakım Onarımı Yapılacak Makinelerin Lokasyon Tanımlamaları Yapılır. - Personel Tanımları:
Personellerin kişisel bilgileri, iletişim bilgileri, mesai ücretleri - Vardiya Notları:
Vardiya değişiminde bir sonraki vardiyaya notlar - Talep Formu:
Satın Alma Talep Formu - Enerji Yönetimi:
Elektrik, Su, Doğalgaz Giderleri Aylık Fatura Takibi - Arıza Tanımları:
Makine / Araç bağımsız genel Arıza Tanımları - Bakım Tanımları:
Makine / Araç bağımsız genel Bakım Tanımları - Talimat Bilgileri:
Arıza ve bakımlarda kullanılan Arıza / Bakım talimatları ve Güvenlik Talimatları tanımları - Kod Tanımları :
Tüm Bakım Onarım Sistemi içerisinde dinamik olarak eklenip güncellenebilen özellikler - Makine / Araç Tanımlamaları :
Bakım Onarım Sistemi içerisindeki tüm elemanların tanımları. Bu Elemanlara ait alt tanımlar :
- Ekipman Bilgileri : Makine / Aracın ekipmanları
- Lokasyon Bilgileri : Makine / Aracın şu anki ve daha önceden bulunduğu tüm lokasyonların listesi
- Yedek Parça Bilgileri : Makine / Aracın yedek Parça Listesi
- Güvenlik Donanımları :
- Sarf Bilgileri : Makine / Aracın periyodik olarak sarf ettiği malzemelerin listesi
- Sigorta Bilgileri :
- Vergi ve Muayene bilgileri :
- İş Kazası Bilgileri : Tarih, kaza geçiren Personel ve Eklenen Dökümanlar
- Sayaç Bilgileri : Varsa Makine / Aracın Tarihlerde okunan sayaç değerleri
- Sürücü Bilgileri : Makine / Aracı kullanabilen Personel listesi
- Aksesuar Bilgileri :
- Kestirimci Bakım Makine Ölçüm Bilgileri : Makine / Araca ve ekipmanlarına uygulanabilecek Kestirimci Bakım Tanımaları
- Kestirimci Bakım Analizleri : Makine / Araca ve Ekipmanlarına kestirimci bakım için yapılmış Analizler
- Makine – Tesisin Teknik Özellikleri
- Alım Tarihi, Maliyeti, Alınan Firma Bilgileri, Durumu(2.El, Yeni)
- Amortisman Takibi
- Alımda kimler görev aldı, karşılaştırma formları, diğer firmaların bilgileri
- Makinanın Nakliye bilgileri (Boyutları, Ağırlığı), Yerleştirme yaparken hangi yöntem ve araç kullanıldı (kaç tonluk vinç veya forklift)
- Makina/Tesisin lokasyon bilgileri (Şu an nerede, geçmişte neredeydi)
- Ürün (Makine) ağacı ve her kalemin teknik özellikleri (Gücü , Devri , Malzemesi , Akım/Voltajı , Frekası , Hassasiyeti vs)
- Önemli Yedek parçalarının listesi (kodları , Termin süreleri , temin edilecek firmaların bilgileri , fiyatları)
- Garanti Süresi Takibi
- Yeni cihaz Garanti Süresi Takibi
- Tamir – Revizyon Garanti Süresi Takibi
- Tüm makine
- Makinanın tamir veya servis gören veya değişen parçasının garanti süresi takibi
- Garanti Süresi Bitiş alarmı
- Makine /Tesisin Geçirdiği Revizyonlar
- Değişen parçalar
- Eklemeler
- Makine/Tesise Ait Dosyalar Klasörü
- Çizimler
- PLC Programları
- Resimler Vs
- Makine/Tesiste Meydana Gelen İş Kazaları (Personel Programındaki İSG raporuna direkt geçiş özelliği)
- Makine/Tesise ait güvenlik donanımları listesi
- Makine/Tesisin periyodik kontrol Planı
- Makine/Tesisin Yağlama Planı
- Makine/Tesise Ait Talimatlar
- Çalıştırma Talimatı
- Güvenlik Talimatı
- Tehlikeli Kimyasallar
- Lock Out – Tag Out Gereklilikleri ve LOTTO planı
- Makine / Testte Çalışırken Kullanılacak Kişisel Koruyucu Donanımlar listesi
- Makine/Tesisin Çevre Yönleri
- Atıkları
- Emisyonları (Emisyon Değerleri)
- Yağlar (cinsi , miktarı vs) , Fatura değerleri
- Kimyasallar (cinsi , Miktarı[kg/yıl])
- Atık Su
- Teknik analiz Değerleri
- Fatura Kayıtları
- Katı Atıkları
- Kağıt–Karton Atık miktarları ve Fatura Değeri
- Naylon Atık Miktarı ve Fatura Değerleri
- Elektronik atık miktarları ve Fatura Değerleri
- Diğer katı atıklar
- Kontamine Atıklar
- Kontamine Atık miktarları ve Fatura değerleri
- Kontamine Bez Atık Miktarları ve Fatura Değerleri
- Doğal kaynak kullanımı
- Hava (m^3/dk, bar, Kalite)
- Su
- (m^3/dk, bar, C, Sertlik, Kalite)
- Aylık Fatura Kayıtları
- Kurulu Elektrik Gücü Tüketimi (Yükte kW, Boşta kW)
- Kimyasal (listesi)
- Doğal Gaz (Nm^3/h, mbar)
- Gürültü (dBA)
- Makine Çalışma Performansı
- Taahhüt edilen OEE değerleri
- Gerçekleşen OEE değerleri (günlük)
- Atıkları
YÖNETİM TANIMLAMALARI
- Veritabanı Bağlantı Ayarları
- Kullanıcı Lokasyon Hakları:
Kullanıcının Makine / Araç Parkını, İş Taleplerini ve İş Emirlerini Görmesini sağlayan hakların yönetimi - Personel Bilgilendirme Lokasyon Hakları:
Bilgilendirme Servisinin kullandığı Personel haklarının Yönetimi. (İş talebi girildiğinde, İş emri oluşturulduğunda, Planlı Bakımların Hatırlatmalarında …) - Pozisyonlara göre Bilgilendirme Lokasyon Hakları:
Bilgilendirme Servisinin Kullandığı Personel bazlı değil, Personelin İş Pozisyonu bazlı haklarının yönetimi. - Log Yönetimi:
MARS uygulaması içerinde yapılan tüm işlemlerin, event ve exceptionların yönetimi
ARİZİ BAKIM
- Arıza Bildirimi (İş Emri)
- Atölye ve bölümlerin bilgisayar ortamında arızayı bildirmeleri
- Bakım Bölümünde yazıcıdan çıktıların alınması
- Aciliyet sırası verebilme
- Ana ve alt iş emirlerinin oluşturulması
- Çok küçük işler için İş emirsiz işlem yapabilme
- İş Emri Onayı, Görevlendirme
- Arızanın Giderilmesi
- Yapılan çalışmaların kayıtları
- Çalışan personel ve süreleri
- Kök neden araştırması
- Kullanılan malzemeler ve maliyetleri
- Toplam arıza maliyeti
- Güvenlik uyarıları
- Teknik uyarılar
- Yapılan değişikliklerin kayıt edilmesi
- Arıza İş Emrinin Kapatılması
- Usta-Ustabaşı Onayı
- İlgili Atölye Şefi Onayı
- Bakım Şefi Onayı
- Arızanın Beklemesi
- Satın Alma Kaynaklı Bekleme
- Sipariş Formu Bilgileri ve Termin
- Fiyat
- Dış Servis – Tedarikçi Kaynaklı
- Sipariş Formu Bilgileri ve Termin
- Firma Bilgileri
- Fiyat
- Bakım Kaynaklı
- Revizyon
- Makine Çalışıyor, Arıza Takip Edilecek
PERİYODİK BAKIM
- Koruyucu Periyodik Bakım
- Otomatik İş Emri Açma
- Günlük, Aylık, Üçaylık, Altıaylık, Yıllık Makine Bakım Listeleri
- İSO 9000 Doküman Sistemindeki Kontrol Form Listeleri
- Kullanılan Yedek parça, Malzeme, Personel ve süre bilgileri
- Güvenlik Uyarıları
- Uyarı/Alarm modülü
- Yasal Periyodik Kontroller
- Otomatik İş Emri Açma
- İSO 9000 Doküman Sistemindeki Kontrol Form Listeleri
- Uyarı/Alarm Modülü
KESTİRİMCİ BAKIM
- Otomatik İş Emri Açma
- Kestirimci Bakım Yapılan Makine ve cihazların listesi, kestirimci bakım parametrelerinin değerleri
- Kestirimci Bakım Araçlarının Sicil Kartları
- Kestirimci Bakım Talimatları
- Güvenlik Uyarıları
- Kestirimci Bakım Sonuçları
OPERATÖR BAKIMLARI
- Operatör Bakım Formları ile İSO 9000 Dökümantasyon Sistemindeki formlar uyumu
- Güvenlik Uyarıları
- Operatör Bakım Onayları
TEZGAH YAĞLAMA KARTLARI
- İSO 9000 Dökümantasyon Sistemi Yapısı
OPERASYONLAR
- İş Talepleri – İş Emri: Herhangi bir bakım, arıza ya da revizyon / yenileme nedeni ile İş Talebi oluşturulur.
- Departmanda usta talebi uygunsuz görüp iptal edebilir (Talep Kapanır). Ya da talebi onaylar ve talep Bakım Onarım Şefinin ekranına düşer.
- Bakım Onarım Şefi talebi uygunsuz görüp iptal edebilir (Talep Kapanır). Ya da talebi iş emrine çevirir.
- İş Emri Oluştuktan sonra ;
- Bu iş emri içinde yapılan Bakımlar, Arızalar, İmalat ve Revizeler,
- Bakım, Arıza, İmalat ve Revize için çalışan Personeller, çalışma süreleri, kullanılan Malzemeler, Makine Duruş Süreleri, İş Tanımları ve Dış Servis Bilgileri tanımlanarak takip edilebilir.
- Bu Süreç içerisinde iş emri durumu değiştirilerek takibi kolaylaştırılabilir. (Dış Servis Bekliyor, Malzeme Bekliyor, Onay Bekliyor, Personel Bekliyor.)
- İş Emri tamamlandıktan sonra iş emri kapatılır ve yetkili kişiler bilgilendirme servisi üzerinden bilgilendirilir (Mail, Sms, Fax)
- Gerektiğinde İş Emri yeniden açılabilir ve iş tanımları yapılabilir.
- İş Emri : İş Talebi oluşturulmaya gerek duyulmayan operasyonlar için direk İş Emri oluşturularak takibi yapılabilir.
- Periyodik Bakım Planları : Makine / Araçlara Sayaç ya da Tarih bazlı yapılması gereken bakımlar periyodik olarak Planlanabilir. Makine / Araç, sabit tarihlerde (01.01.09; 01.07.2009), periyodik tarihlerde (Her 3 ayda bir) ya da sayaç bazlı takip ediliyorsa sabit sayaçlarda (10bin, 50 bin) veya periyodik sayaçlarda (Her 10 bin de) Bakım yapılmak üzere planlanabilir.
- Tarih veya Sayaç Bazlı planlanmış bakımlar tek tek ya da toplu olarak İş Emrine dönüştürülebilir.
- Periyodik bakımlardan oluşturulmuş İş Emirleri, kapatıldıklarında Periyodik bakımlarını yeniden Planlarlar
- Sayaç Güncelleme : Üzerinde sayaç takibi yapılan Makine / Araçların sayaçları tahmini ya da gerçek değerlerle güncellenir.
STOK ve CARİ İŞLEMLER
- Ana Gruplar
- Malzeme Bilgileri
- Ambar Kodları
- Stok Giriş Çıkış İşlemleri
- Stok Muavin Görüntüleme
- Cari Kart Bilgileri
SATIN ALMA SİPARİŞ FORMU VE SİPARİŞ KAYITLARI
- Sipariş açma (Satın Alma Formunun doldurulması ve İmzaya Verilmesi)
- Doldurulan formun kayıt altına alınması, ilgili iş emrine bağlanması
- Servis, firma tedarikçi vb. iletişim bilgilerinin olduğu kartvizitlik
ENERJİ YÖNETİMİ
- Fatura kayıtları
- Aylık Elektrik Faturaları
- Aylık Doğalgaz Faturaları
- Aylık Yakıt Faturaları
- Elektirik Enerjisi
- Günlük tüketim bilgileri
- Günlük CosW bilgileri
- Tüketim Dağılımı
- Atölye bazlı dağılım
- Cihaz bazlı dağılım
- Rezistanslar
- Aydınlatma
- Motorlar
- Kompresörler
- Doğalgaz
- Tüketim Dağılımları
ALARM MODÜLÜ
- Periyodik Kontroller
- Garanti Süreleri
- Düşük Stok seviyeleri
- Yağlama /Filtre Değişim Zamanları
- Yönetim Programları Terminleri
- Personelce oluşturulmuş özel alarmlar
GÜVENLİK MODÜLÜ
- Lock Out – Tag Out Prosedürü oluşturma,
- Tehlikeli Makine ve Tesis Tanımlama ve takip edebilme
- Tehlikeli malzemelerin MSDS leri
- İş Emirleri ve Güvenlik Planlarının ilişkilendirimesi
- Kişisel koruyucu donanım Kullanım Listesi
PERFORMANS GÖSTERGELERİ
- Makine/Tesis Duruş Raporu
- Arizi Bakım Zamanları
- Periyodik Bakım Zamanları ve gerçekleştirme oranları
- Personel Performansları
- Aylık Ciro /Aylık Bakım Masrafı
RAPORLAR
MARS bünyesinde raporlama sihirbazı mevcuttur ve raporlar görsel grafik (çubuk, pasta, eğri vs) ve liste halinde seçmeli olarak alınabilmektedir.
- Makine/Tesis listesi
- Bileşen listeleri (Ürün ağacı)
- Malzeme Kullanım Raporu
- Bakımların iş tiplerine Göre dağılım raporu
- Makine Bazında Bakım maliyet Raporu
- En çoklar analizi
- Aylık bazda arıza durum grafiği
- Aylık Bakım maliyetleri Raporu
- Duruş Raporları
- Amortisman Raporu
- Enerji tüketimi Raporu
- Enerji Maliyeti Analiz Raporu (Toplam enerji Tüketimi / Ciro)
- İstenilen parametrelerin seçimi ile istenilen rapor
EKRAN GÖRÜNTÜLERİ
- Müdür Ekranları
- Duran Makine ve Tesisler, Duruş nedenleri, Arıza Giderme Terminleri
- Standart Rapor İkonları
- Kritik tezgahların izlenmesi
- Bakım Bölümü Ekranları
- Arıza takip ekranı
- Alarm Ekranı
- Bekleyen arızalar ekranı
- Raporlama
- Yasal periyodik Bakımlar
- Stok
- Sipariş Formu
- Yönetim Programlarını izleme
- Enerji yönetimi
- Atölye ve Bölüm Sorumluları ekranları
- Arıza bildirme
- Kendi arızalarını izleme
- Standart rapor ikonları
- Tezgah sicil kayıtları